Hadsten Seglager 6 U6

Drømmer du om at bygge et solidt og rummeligt hus med et klassisk dansk udtryk?

Så er en murermestervilla det oplagte valg. Hos eurodan-huse hjælper vi dig med at designe og opføre en moderne murermestervilla, der matcher lige netop dine boligdrømme.

Guligt hus med overdækket fliseterrasse

Hvad er en murermestervilla?

De oprindelige murermestervillaer blev opført i Danmark i årene 1915-1940 og var et modsvar til 1800-tallets pompøse og forvirrede byggestil. Idéen med denne nye type af murstensvilla var at bygge huse af høj kvalitet og med rene, afdæmpede linjer, og villaen blev hurtigt dominerende i mange danske villakvarterer. Murermestervillaen har fra start været tiltænkt som en familiebolig, da det især var middelklassen, der efterspurgte en mere solid boligform med plads til familieliv. Dette kan i høj grad mærkes i boligens udtryk og indretning, hvor der hele vejen igennem er fokus på kvalitet, rummelighed og den hjemlige følelse. 

Og hvorfor hedder det så en murermestervilla? Murermestervillaen har – som navnet antyder – solide murede ydervægge samt et tegltag. Villaen er som regel opført i halvandet plan og eventuelt med en kælder. Langt størstedelen af de oprindelige murermestervillaer fra 1900-tallet er bygget med røde mursten og rødt tegl, men hos eurodan-huse hjælper vi i dag vores kunder med at opføre moderne murermestervillaer i lige præcis de materialer og farver, der passer til den enkeltes stil og behov. 

Vi guider dig med vores erfaring og viden indenfor husbyggeri

Byg en murermestervilla efter dit eget design

En murermestervilla er ikke i sig selv et afgrænset arkitektonisk begreb. Faktisk henviser ordet ”murermestervilla” egentlig bare til en bolig, der har murede vægge, er enormt solid og har et afdæmpet og klassisk udtryk. Dette betyder, at du har rig mulighed for selv at præge din boligs udtryk både indvendigt og udvendigt, hvis du vælger at opføre din nye murermestervilla i samarbejde med eurodan-huse. Hos os er kundernes ønsker og idéer altid omdrejningspunktet for vores projekter, og du er mere end velkommen til at være med i byggeprocessen fra start til slut.  

Ønsker du selv at designe din nye murermestervilla er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker omkring, hvilket udtryk boligen skal have. For murermestervillaer gælder det eksempelvis, at mange vælger at tilføje ekstra detaljer som fx murede karnapper, gesimser, en altan eller ekstra vinduer. Samtidig er der i dag et stigende antal familier, der vælger at opføre deres murermestervilla i hvide, grå og sorte nuancer fremfor den klassiske røde. Vores byggerådgivere står altid til rådighed, hvis du mangler sparring og rådgivning i forbindelse med opførelsen af din nye murermestervilla.

Haderslev Erlevhøj 55 K0

Gør det nemt for dig selv – vælg en murermestervilla blandt vores mange gennemtestede plantegninger

Hos eurodan-huse har vi stor forståelse for, at det langtfra er alle, der har tid og lyst til selv at involvere sig meget i byggeprocessen, når de har investeret i en ny bolig. Derfor har vi selvfølgelig et stort udvalg af plantegninger, som du kan kigge på og vælge ud fra, når du skal bygge dit nye hjem. 

Alle husene er arkitekttegnede, og du går derfor ikke ned på hverken stil eller funktionalitet, hvis du vælger at bygge din murermestervilla ud fra en af vores plantegninger. Her på vores hjemmeside kan du finde flere eksempler på murermestervillaer, som allerede er tegnede og klar til at blive opført på din grund. Du kan med fordel sammenligne de forskellige villaer for at finde ud af, hvilken form, farve eller tagkonstruktion, der passer til netop dig og din familie. Vælger du at opføre din nye bolig ud fra et af vores plantegninger, har du stadigvæk mulighed for at ændre detaljer og funktioner på din bolig.

Cirkelbuen 48 Hillerød

Vælg en planløsning, der passer til din families behov

Vælger du at investere i en nybygget murermestervilla, er det selvfølgelig altafgørende, at villaen passer til lige netop dig og din familie. I mange af de klassiske murermestervillaer fra 1900-tallet er planløsningen præget af, at man dengang gik op i, at hjemmet skulle imponere eventuelle gæster. Entré og stue fylder derfor det meste af husets underetage, mens køkken og badeværelse er nedprioriteret. Dette er dog en planløsning, der passer dårligt til mange moderne familiers drøm om hyggelige køkken/alrum med plads til samvær og familieliv. 

Vælger du at bygge din murermestervilla i samarbejde med eurodan-huse, kan du indrette den præcis, som du har lyst. Villaens kvadratiske form gør den nem at skalere op eller ned for at justere boligens størrelse, og samtidig afgør du selv, hvordan du vil udnytte boligens etager - hvis du da vil have flere etager. Mange vælger at udnytte førstesalen til værelser - men ønsker du i stedet at bruge noget af denne etage til opholdsrum, badeværelse eller noget tredje, kan det sagtens lade sig gøre. Hos eurodan-huse er det kun fantasien, der sætter grænser. 

Mor med datter og søn der spiser

Murermestervilla i ét plan?

Måske tror du fejlagtigt, at en murermestervilla altid bygges i halvandet eller to plan? Men hvad betyder ”murermestervilla” egentlig? Ordet murermestervilla, også kaldet et murermesterhus, er egentlig bare et udtryk for et muret villahus, der har et gedigent og afdæmpet udtryk. Når du opfører din nybyggede murermestervilla, er det dermed kun dig selv, der afgør, hvorvidt boligen skal opføres i ét eller flere plan! 

Hos eurodan-huse ved vi, at mange børnefamilier i dag foretrækker huse i ét plan, så de undgår at bekymre sig om uheld på trapper, og så familien er mere samlet i hverdagen. Drømmer du om at bygge en flot murermestervilla i ét plan, hjælper vores vi gerne med at løse denne opgave.

Esbjerg Ravnsbjerg Bakke 10 U8

Hvad koster det at bygge en murermestervilla?

Uanset om du skal bygge en murermestervilla eller en helt anden form for villa, er det i første omgang svært at svare på, hvad dette vil koste. Prisen for en nybygget murermestervilla afhænger af flere parametre som for eksempel villaens størrelse, materialevalg samt eventuelle tilkøb såsom solceller, fjernvarmeinstallationer eller lignende.  

Uanset hvilket budget du ønsker at bygge for, vil vi hos eurodan-huse gøre vores bedste for at finde en løsning, der passer til dig. Vi har flere årtiers erfaring med at opføre huse i stort set alle prisklasser, og vi står naturligvis klar med råd og vejledning, når du skal bygge din nye villa. Vores byggerådgivere hjælper dig med at træffe de rette valg, så din nye murermestervilla i sidste ende vil leve op til alle dine krav og ønsker.

Markedets bedste forhold mellem pris, udstyr og kvalitet

Hadsten Seglager 6 C2

Book et uforpligtende møde med eurodan-huse

Vil du høre mere om, hvordan eurodan-huse kan hjælpe dig med at opføre din nye drømmevilla, så book et møde med en af vores byggerådgivere allerede i dag ved at udfylde denne kontaktformular. Vi ser frem til at høre fra dig.

Du skal indtaste både dit for- og efternavn
Din e-mailadresse skal være gyldig
Du skal indtaste både vejnavn og husnummer
Du skal udfylde både postnummer og by
Dit telefonnummer skal være 8 cifre
Du skal vælge et salgskontor eller udstillingshus
Du skal vælge en adresse
Du skal vælge en dato
Du skal vælge et tidspunkt

Over 40 års erfaring er garanti for et vellykket byggeforløb

Vi sætter en ære i at udføre håndværk af høj kvalitet

Dine tanker og ideer. Vores viden og erfaring. Dit nye hjem