Dit nye køkken i dit kommende drømmehjem

Køkkenet eller køkken/alrummet er et af de vigtigste og mest centrale rum i et hjem – Det er rummet, hvor familien mødes til madlavning, til lektier, til diskussion af dagens træning eller måske bare til en hyggestund med et godt glas vin alt imens fredags tam tam kører for fuld udblæsning i stuen eller i alkoven til rytmen af børnekæber, der arbejder sig målrettet igennem fredagsslikket.

Når du og din partner står overfor at skulle vælge og indrette det helt rigtige køkken/alrum til jer, har vi lige opsamlet lidt gode råd I kan få med på vejen:

1: Hvordan kommer I til at bruge jeres køkken?

Det gælder om at få tilpasset køkkenindretningen, så den imødekommer de funktioner og de behov I har i brugen af køkkenet. Tænk over opbevaring, belysning og funktioner i køkkenet, så I sikrer at rummet er praktisk og behageligt for jer at være i. En køkkenalkove kan være praktisk med små børn så har de et sted at slappe af tæt på forældrene alt imens maden skal laves. Eller et skjult depot så I har et sted at gemme alle de praktiske køkkenmaskiner eller kolonialvarerne. Måske I har et par sultne teenagere, hvor to køleskabe vil skabe pladsen til alt den mad, der ryger igennem matriklen.

2: Køkkenbudgettet

Tag fat i den byggerådgiver og få dem til at hjælpe jer med et realistisk køkkenbudget ud fra jeres ønsker og økonomiske rammer. Ikke to familier er ens og derfor vil budgettet hertil heller ikke være det. Men det er et stærkt udgangspunkt at undersøge hvad I kan forvente af budget til køkkenet, når I skal nå frem til hvad den endelig pris bliver for at bygge nyt og ikke mindst også det nye køkken.

3: Køkkenets materialer & funktionalitet

Er I en børnefamilie kan det være en fordel at vælge nogle fronter og måske en køkkenbordplade, der er nem at rengøre og hårdføre, så de kan modstå det slid som børns aktiviteter kan give. Rent funktionelt kan det være en fordel med et åbent køkken, så I altid har et øje på ungerne.  

4: Moderne køkkendesign

Hvad er din og familiens unikke stil? Lige som alt andet sker der virkelig også meget i køkkenet rent teknologisk og designmæssigt. Derfor er det altid en god idé at komme ud i udstillingshusene og oplev nogle af de moderne køkkendesigns, da de ofte tilbyder smarte opbevaringsløsninger og innovative apparater, der kan gøre jeres hverdag i køkkenet nemmere og mere effektiv. Tjek f.eks. vores fremtidens hjem på Teglbakken i Nivå, som har de nyeste hårde hvidevarer men også inden for vinkøleskab og moderne opbevaringsløsninger i form af skjulte depotrum. Se mere her

Fortsæt inspirationsjagten

Se vores store menu af plantegninger

Går du med byggetanker, så bestil vores lækre katalog, og få det leveret lige til døren. Det er gratis og helt uforpligtende!

Du skal indtaste både dit for- og efternavn
Din e-mailadresse skal være gyldig
Du skal indtaste både vejnavn og husnummer
Du skal udfylde både postnummer og by
Dit telefonnummer skal være 8 cifre
Vi vil gerne vide om du går med byggetanker