Knækhus

Knækhuset er et spændende alternativ til længehuse og vinkelhuse. Et knækhus karakteriseres ved et eller to ’knæk’ på midten af huset, som skaber en elegant bolig med interessante muligheder for indretning og detaljer. Husets skrå vinkler skaber en arkitektonisk forfriskende boligoplevelse med de perfekte vilkår for en dejlig stor terrasse. Den moderne byggeteknik er populær blandt nybyggere, og du har med et knækhus gode muligheder for at udnytte kvadratmeterne, når du skal designe indretningen af din drømmebolig.

Se vores populære knækhuse her

Et dejligt hus der passer til din familie

Æbler i en potteplante
3D model af knækhus

Hvad er et knækhus?

Et knækhus er en interessant og anderledes hustype, som kendetegnes ved et eller to elegante knæk, som giver en attraktiv oplevelse af sammenhæng. Vi bygger to typer af knækhuse. Den ene er det traditionelle knækhus, som har et knæk på 45 grader i midten af huset. Ved denne type knækhus giver de skrå vinkler spændende muligheder for utraditionelle detaljer i indretningen. Den anden type er et dobbelt knækhus, som har to små elegante knæk. Dobbelt knækket giver en smuk symmetri til boligen, som eksempelvis ikke findes ved de klassiske længe- og vinkelhuse, som ligger til inspiration for et knækhus. 

Rødt murstenshus med sort tag og terrasse med mennesker på

Er dit valg af drømmegrund faldet på en dyb og smal byggegrund, vil et knækhus være særligt velegnet til at opfylde dine boligdrømme. Knækhuset vil typisk være et oplagt valg til byggegrunde, som ikke er velegnede til eksempelvis et vinkelhus eller et H-hus. Den charmerende byggestil vil nemlig ofte passe godt ind på de mere ”besværlige” grunde med skæve vinkler. 

Et knækhus eller et dobbelt knækhus vil dog også være velegnet, hvis din drømmegrund har en smuk udsigt, som du ønsker at indramme med flot udsyn fra en hyggelig terrasse og, ikke mindst, alle hjemmets rum. Når du vælger at bygge et knækhus, kan du være opmærksom på, at et knækhus med dobbelt knæk typisk vil passe bedst til byggegrunde, der tillader boliger, som er større end 160 m2, eftersom denne type knækhus som oftest tager sig bedst ud i større størrelser.

Lys stue med trægulv og lameller
Gråt hus med sort tag og stor have

Derfor bør du vælge et knækhus

Et knækhus er en logisk og smuk måde at konstruere din drømmebolig på. Når vi bygger med den moderne byggestil, får du et væld af muligheder for at sætte dit personlige præg på boligen og indrette den lige efter dine ønsker og behov. Tilmed sikrer det elegante knæk, at du får et fantastisk lysindfald i dit nye hjem. Vi sørger selvfølgelig for at placere din bolig på byggegrunden, så du får mest muligt ud af solen og lyset, samtidig med, at vi naturligvis tager højde for grundens placering og andre faktorer. 

Gråt knækhus med sort carport set fra haven

En af de mest attraktive fordele ved et knækhus er, at knækhusets form og design giver optimale muligheder for at indrette en hyggelig og solrig terrasse. Denne vil typisk være beliggende i den naturlige krog, som skabes både af det almindelige knækhus og det dobbelte knækhus.

Indret knækhuset efter dine drømme

Der er, som nævnt, næsten uendelige muligheder hvorpå, du kan indrette et knækhus, så det passer ind i lige netop dine unikke boligdrømme. Den utraditionelle og spændende arkitektur bag et knækhus giver eksempelvis mulighed for store ovenlysvinduer, som vil pryde din bolig med masser af naturligt dagslys, selv på en hyggelig regnvejrsdag. 

Gråt hus med sort tag og stor have

Vælger du at bygge et dobbelt knækhus, vil knækhusets tre fløje være en oplagt mulighed for at indrette dit hjem, eksempelvis i en voksen- og børneafdeling med køkken/alrum eller stue som hjemmets lyse centrum. Muligheden for at have køkken/alrum og stue som hjemmets kerne er en ideel løsning til familier, som ønsker en spændende boligoplevelse, men med fokus på fællesarealer. I et knækhus med stue og køkken/alrum i centrum vil der nemlig være plads og rum til samvær, hygge og samtale. 

Du kan finde inspiration til din drømmebolig her i vores med populære knækhus plantegninger

hvidt køkken med mørk køkkenø og gråt flisegulv

Et knækhus med garage og smukke udendørsarealer

Et knækhus er ikke kun en flot og anderledes byggestil. Både ved et almindeligt knækhus og et dobbelt knækhus har du gode muligheder for at skabe attraktive udendørsoplevelser. Ønsker du et hjem, hvor du og din familie kan nyde solen, og hvor børnene har god plads til at lege udenfor, er et knækhus en ideel byggestil. Her er nemlig mulighed for at skabe en stor terrasse, som elegant strækker sig fra den ene ende af huset til den anden – eller hele vejen rundt om huset. På den måde vil hele familien kunne nyde en plads på terrassen, når solen passerer.

Det er oplagt at bygge knækhuset med garage. Fx. en stor integreret dobbelt carport, som strækker sig i forlængelse af husets ene ende, en mindre garage, som efterlader mere plads til have eller noget helt tredje. Der er mange muligheder, hvorpå du kan få designet dit knækhus med garage.

far med søn

BOOK ET MØDE MED OS

Overvejer du at bygge nyt, så book et uforpligtende møde med en af vores rådgivere. Sammen kan vi skabe overblik over dine muligheder.


Du skal indtaste både dit for- og efternavn
Din e-mailadresse skal være gyldig
Du skal indtaste både vejnavn og husnummer
Du skal udfylde både postnummer og by
Dit telefonnummer skal være 8 cifre
Du skal vælge et salgskontor eller udstillingshus
Du skal vælge en adresse
Du skal vælge en dato
Du skal vælge et tidspunkt