Hus 5 Ny

Hvem er familien Hauritz?

Familien består af Maia (47), Jesper (49), Mikkel (18), Nikolaj (12) og Clara (13). Herudover er Labradorblandingen Felix og huskatten Messi også en del af familien. Mikkel er flyttet hjemmefra, men han kommer stadig hjem på besøg i weekenderne – om det er for familietiden eller fordi tøjet skal vaskes, er der delte meninger om.

Voksede ud af huset

Familien boede i en stor 2 etagers 70'er villa, hvor soveværelserne var på 1. salen og leverummene i stueetagen. Det fungerede fint da børnene var små, men i takt med at de blev større, blev 1. salen bare et sted man sov.

Samtidig var villaen utidssvarende, så en større renovering var nødvendig for at opfylde familiens drømme. Derfor besluttede de at bygge nyt.

Hus 1

Drømmehjemmet – et energivenligt og vedligeholdelsesfrit hus

Der var mange ønsker for det nye hus.

Det skulle være ét plan i vedligeholdelsesfri materialer, så tiden på vedligehold blev minimeret. Huset skulle fortsat rumme familiens tre børn, og så skulle der være mulighed for at have mange spisende gæster. 

Og ønskelisten fortsatte:

- Vores helt store ønske var, at der skulle være et stort centralt køkken/alrum med højt til loftet og med store vinduer, så der kommer masser af lys og natur ind i rummet. 

De valgte et vinkelhus, hvor der i vinklen er 15 graders hældning på loftet, hvilket giver fornemmelsen af et større rum.

- Vi var godt hjulpet af eurodan-huses byggerådgiver, der hurtigt forstod os, og hjalp med at få sat de rigtige streger.

Hus 3

Ind med naturen

Nærheden til naturen har hele tiden været vigtig for familien Hauritz, og derfor var der ingen tvivl om, at dét skulle skinne igennem i indretningen.

- Vores stue, som ligger i åben forbindelse til køkken/alrummet, har store vinduer ud mod haven og lukker masser af lys ind. Vi har også en overdækket terrasse, så der er god mulighed for at forbinde ude og inde. 

For at skabe ro og ensartethed i huset, har ladet de skovgrønne elementer gå igen på fronterne i både køkken/alrum og begge badeværelser.

- Vi havde også et stort ønske om et separat forældrebadeværelse. Derfor valgte vi at placere et badeværelse i forlængelse af soveværelset. Det er indrettet med en stor bruseniche, med sæbehylde med lys, så der kommer en skøn spastemning.

Solnedgang

Et etableret kvarter

Da de fandt grunden, faldt de pladask. I udstykningen var der allerede plantet bøgehæk ved grunde, veje og stier, så det virkede allerede som et veletableret område. Hertil kom naturligvis udsigten og de grønne områder:  

- Huset ligger ved kanten af en lille sø og med store grønne træer lige op ad haven. Derfor har vi fået anlagt store terrasser med plateau til at nyde udsigten.

Hus 5

Det handler om en tryg proces

Maia og Jesper var novicer i forhold til nybyggeri. De oplevede transparent rådgivning, som gjorde dem trygge i forløbet.

De lærte undervejs, hvad der betyder noget, og at nybyg i høj grad er kompromisernes kunst.  

- Vi måtte justere, efterhånden som vi blev klogere på priserne, og i takt med at vi blev mere bevidste om, hvilke valg, der var vigtige for os.

I den proces havde de god gavn af deres byggerådgiver, som hjalp dem med det finde ind til de løsninger, der var vigtige for dem.

Også under tegneprocessen var byggerådgiveren en stor hjælp:

- Når vi fik en eller anden ide, var hun hurtig til at vise os, hvordan man kunne flytte en væg eller et vindue. Der blev undervejs lavet flere tegninger, og hver gang var hun hurtig til at beregne, hvad det ville betyde for økonomien.

Senere i processen kom byggelederen på banen, og også her var familien glade for forløbet: 

- Vi blev taget seriøst, når der var noget, vi undrede os over. De små fejl, der har været, er blevet løst til fuld tilfredshed, og vi har generelt oplevet, at der har været styr på byggeprocessen. Der var forskellige udfordringer undervejs, men vi overtog huset på nøjagtig den dato, som blev estimeret ved byggeriets start.

Som en afsluttende kommentar tilføjer de:

- Vi er så tilfredse med den behandling, vi har fået hos eurodan-huse.

Det vi sætter mest pris på I vores nye hjem

Da de blev spurgt om hvad der er det bedste i deres nye hjem, var der ingen tvivl hos Maia og Jesper:

- Køkken/alrummet og udsigten til vores lille sø det absolut bedste. Når vi står op om morgenen og står i alrummet og kigger ud over søen, er det næsten som at være på ferie.

Dagligdagen er også blevet lettere:

- Det er så nemt at holde. Det er ikke større, end at det er overskueligt, og med vores løsninger er det nemt at holde.

Hus 2

Vores bedste råd til fremtidige nybyggere

Med hjælp fra eurodan-huse har Maia og Jesper fået deres ønsker opfyldt og er kommet i mål med deres plantegning. Deres drømmehus er et vinkelhus på 154 m2.

Mød flere nybyggere

Britta og Kristian har bygget drømmehuset

De boede i et gammelt bindingsværkshus, og da det ikke gav mening at renovere, rev de det ned og byggede nyt på grunden.

Læs hele historien

Louise og Mads byggede et nyt stuehus til slægtsgården

I fem generationer har Mads' familie boet på Toftegaard, og nu var det tid til at skifte det 200 år gamle stuehus ud med et nyt.

Læs hele historien

Stine og Thomas byggede endnu et eurodan-hus

Ønsket om en anden placering fik parret til at bygge igen, og der var ingen tvivl om hvem der skulle stå for byggeriet.

Læs hele historien

Drømmer du også om nyt hus?

Bestil vores lækre katalog, og få det leveret lige til døren. Det er gratis og helt uforpligtende!

Du skal indtaste både dit for- og efternavn
Din e-mailadresse skal være gyldig
Du skal indtaste både vejnavn og husnummer
Du skal udfylde både postnummer og by
Dit telefonnummer skal være 8 cifre
Vi vil gerne vide om du går med byggetanker