Eurodan Huse 23.11.03 Hornbæk 0343

Drømmehjemmet med harmoni mellem bolig og natur

Her kommer historien om da Maiken, Johnny og Sergio byggede deres drømmehus, hvor lyset fra både hav og sø når helt ind på spisebordet.

Da børnene flyttede hjemmefra, kom familiens lille hund Sergio til – og i 2023 besluttede de tre tilbageværende familiemedlemmer, at det var tid til at bygge nyt. Et hus og hjem der er tilpasset det sted, de er i livet lige nu og i årene fremover.

Eurodan Huse 23.11.03 Hornbæk 0057

En samling af alt det bedste

Drømmehuset skulle tage afsæt i de bedste ting fra parrets tidligere boliger. Det betød blandt andet store vinduespartier med sprosser, lave vindueskarme fremfor mange havedøre, fokus på gulvbelægning, akustiklofter og bordpladen i køkkenet, og ikke mindst det at have kig gennem hele huset mod søen.

Herudover har husets beliggenhed haft stor betydning på både udformningen og materialevalget:

Eurodan Huse 23.11.03 Hornbæk 0022

- Vores drømmehjem tager meget afsæt i beliggenheden, hvor lyset fra både hav og sø får mulighed for at komme med helt ind på spisebordet. Derudover har materialevalget ligeledes taget afsæt i vores interesse for harmoni mellem boligen og naturen omkring huset, fortæller parret.

Eurodan Huse 23.11.03 Hornbæk 0040

En forlænget weekend blev til et liv i Hornbæk

Da Maiken og Johnny ventede deres første barn for godt 30 år siden, kom de ganske tilfældigt til Hornbæk-området på forlænget weekend, og de var solgt!

Den lille provinsby i Nordsjælland, har de mest fornødne butikker, og derudover har den det, som nok betyder mest nemlig sø, strand, skov, og havn inde midt i “byen”. Om vinteren er byen ret stille, og om sommeren summer der af liv og glade mennesker.

Som de selv siger: ”Helt ude i stilheden og bare 40 minutter til København”.

Så da den unikke og helt rigtig grund kom til salg, slog de til.

Eurodan Huse 23.11.03 Hornbæk 0178

En helt særlig grund

Når man ser billeder af Maiken og Johnnys smukke hus, er der ingen tvivl om, at byggeriet ikke har været, som byggerier er flest. Grunden er nemlig smal og med stor niveauforskel, og så er den ”udfordret” af søbeskyttelseslinje, oversigtsservitut og beplantning på nabogrund, for blot at nævne nogle få faktorer.

Og det ville være løgn at sige, at disse faktorer ikke har været en udfordring undervejs. Men med fælles hjælp, og en indsats fra såvel Maiken og Johnny, som af deres kontaktpersoner under byggeriet, endte det hele, som det skulle.

- Vi havde oplevelsen af en meget effektiv, proaktiv og handlekraftig byggeleder, hvor vi qua vores byggeerfaringer var i dialog med ham både på forkant og under delprocesser.

Eurodan Huse 23.11.03 Hornbæk 0374

Fra drøm til virkelighed

Da Maiken og Johnny købte grunden, var der mange der ikke kunne se deres vision, og som endda ytrede at de ikke kunne forestille sig, hvordan det kunne ende fornuftigt. Man må sige, at de er blevet gjort til skamme.

- Det vi begge kunne se som en god udnyttelse af en noget atypisk grund, er nu blevet virkelighed. Og de før undrende kommentarer, er blevet til positive ord om resultatet, fortæller parret og fortsætter:

- Vi er lykkes med at få opfyldt ønsket om at naturen, søen og det særlige lys fra nord, som reflekterer i havet, kommer helt ind til spisebordet og sofaen.

I dag sidder Maiken og Johnny i et fantastisk hus. Et “livsnyderhus med stor herlighedsværdi”, som de selv siger.

- Herlighedsværdi for os er: Beliggenhed ned til søen med skøn bolig fokuseret mod søen, kuperet grund, hus i forskudt plan, i pagt med dejlig natur, tæt på ikke kun sø men også strand, havn, skov og i en by i det skønne Nordsjælland; Hornbæk med “Den Danske Riviera”, fortæller parret.

Et dejligt hus der passer til din familie

Familiens bedste råd:

  • Sæt flere penge af end først antaget til haveanlæg, udendørs belægning og regnvandshåndtering.
  • Vælg materialer ud fra livsstil og hverdagspraksis, fremfor hvad der ser smart ud og er oppe i tiden.
  • Tænk arkitektur og materialevalg ind i harmoni og pagt med omgivelserne. 
Eurodan Huse 23.11.03 Hornbæk 0449

Billede tekst: Bemærk ”parkeringspladserne” hvor Maiken og Johnnys biler står. Herunder findes nemlig to store faskiner, som fremtidssikrer huset mod eventuelle øgede mængder vand, der måtte komme som følge af klimaforandringerne.

Med hjælp fra eurodan-huse har Maiken og Johnny fået deres ønsker opfyldt og er kommet i mål med deres drømmehus.

Går du også med drømmen om at bygge nyt? Så kan du starte din rejse ved enten at bestille vores katalog eller tage en snak med en byggerådgiver fra din lokale afdeling. Vi står klar til at hjælpe dig i gang med drømmen om et nyt personligt hjem.

Tag første skridt på din rejse

Bestil et katalog - direkte til din postkasse.
Det er nemt - og så er det ganske gratis og helt uforpligtende!

Bestil dit katalog - klik her
Ikoner Blåboks KATALOG WEB 01

Mød flere nybyggere

Britta og Kristian har bygget drømmehuset

De boede i et gammelt bindingsværkshus, og da det ikke gav mening at renovere, rev de det ned og byggede nyt på grunden.

Læs hele historien

Maia og Jesper skiftede 70'er villaen ud med nybyg

Med tiden var familien vokset ud af boligen, og parret besluttede derfor at bygge et nyt vedligeholdelsesfrit hjem.

Læs hele historien

Louise og Mads byggede et nyt stuehus til slægtsgården

I fem generationer har Mads' familie boet på Toftegaard, og nu var det tid til at skifte det 200 år gamle stuehus ud med et nyt.

Læs hele historien