2K4A6313 1 (2)

Familien fra Vestfyn

Læs her om familien fra Vestfyn, og deres vej til et 200m2 nybygget 1½ plans hus, der kan vokse med familien.

Familien består af mor Louise, far Mads og deres to børn Jens og Marie. Herudover nyder familiens otteårige Golden Retriever Charlie livet på gården.

2K4A6269 1 (1)

Drømmen om at rive det 200 år gamle stuehus ned og bygge nyt

Louise og Mads flyttede ind på den 200 år gamle, firlængede gård da Mads overtog gården, som han i dag driver som selvstændig landmand. Gården er Mads' barndomshjem, og har været i hans familie i fem generationer. I fem år boede du i det gamle stuehus, og drømte om at bygge et nyt, og da muligheden bød sig, så tog de den.

Nedrivning Fjern Pil Venstre 2

For 200 år siden tænkte man knap så meget over lysindfald og hvor man bedst kunne nyde aftensolen. Dengang handlede det om vind og vejr, og at huset skulle ligge praktisk ift. arbejdet på gården.

Louise og Mads drømte om at få mere sollys ind ad vinduerne og sol i haven om eftermiddagen.

De byggede et nyt stuehus ved siden af det gamle, for at overgangen blev så optimal som muligt, og de kunne blive boende i det gamle hus, mens det nye eurodan-hus blev bygget.

Da det nye hus stod færdigt, brækkede de selv det gamle hus ned og etablerede til sidst haven, terrasser osv.

Nedrivning R

Tag første skridt - bestil et gratis katalog

Bestil det store katalog

Drømmehuset der kan vokse med opgaven

- Vores drømmehjem er et hjem, som kan vokse sammen med os. Det vil sige et hjem, hvor vi kan bo i mange år, selvom vores behov måtte ændre sig.

Så da drømmehjemmet skulle bygges valgte Louise og Mads, fx at få et stort multirum, hvor børnene kan lege mens de er små, og som på sigt, kan laves om til et krea-rum, en teenager-hule med sofa og PlayStation eller hvad der end måtte være behov for. Samtidig kan rummet konverteres til endnu et værelse, hvis der fx en dag skal bo en familie med flere børn. Løsninger der gør, at huset kan vokse med familien, så det stadig opfylder krav og drømme om 10-20 år.

2K4A6364 1

- Derudover er vores drømmehjem selvfølgelig også et sted, hvor vi føler os godt tilpas og hjemme, og det gør vi i høj grad her.

For at personliggøre huset har familien fx ægte sildebensgulve, franske døre, hoveddør i mahogni, sprossevinduer, gesims og formpressede døre. Både fordi de synes det passer til dem, men også for at ramme den landlige stil, de synes passer ind, når man bygger på landet.

2K4A6339 1

Tegnede huset selv

Louise og Mads var velforberedte, da de kom til det første møde med byggerådgiveren. Nok mere forberedte end de fleste. 

- Vi havde et klart ønske om, at huset skulle passe ind til de andre bygninger på gården. Eftersom vi havde boet i det gamle hus på grunden i fem år, var vi ret sikre på, hvad vi ville have og ikke ville have. Derfor havde vi også tegnet på huset i flere år.

Inden første møde havde Louise og Mads selv tegnet det hus, de drømte om. Tegningen var med til mødet, og den fik vi (eurodan-huse), så vores arkitekter kunne tegne den med realistiske og reelle mål. Dette gjorde tegneprocessen kort og effektiv, for der skulle ikke mange rettelser til, før Louise og Mads var der, hvor de gerne ville være.

De havde også gjort sig mange overvejelser om udseendet, for det nye hus skulle gerne passe ind på gården. Derfor valgte de gule mursten, ligesom de andre længer. Det nye hus har også fået samme gesims, som de gamle bygninger har, så det hele passer sammen.

Et dejligt hus der passer til din familie

At bygge nyt

Vi har talt med Louise og Mads om, hvordan de oplevede selve byggeprocessen. 

- Da byggeprocessen startede, gik det både mega hurtigt og langsomt på samme tid. Den følelse tror vi, mange nybyggere kan genkende.

Første spadestik blev taget i august 2020, og de fik nøglerne til huset i februar 2021.

- Det var en super spændende tid, og vi kunne jo følge med fra første række, da vi jo boede vores gamle stuehus på byggepladsen.

Fordi de boede så tæt på havde Louise og Mads ekstra god mulighed for at være i tæt kontakt med alle, der byggede på huset. De oplevede det som hyggeligt, spændende og enormt lærerigt. Og som ved mange byggerier opstod der udfordringer undervejs - heldigvis blev de løst efter alle kunstens regler.

- Under selve byggeprocessen havde vi et par ups’er undervejs, som blev rettet løbende. Fx er det standard, at vinduer på badeværelset er med mat glas, hvilket normalt er smart. Men vores badeværelsesvindue på førstesal er placeret i en kvist, hvor vi har en god udsigt, så det vindue skulle ikke være mat. Det blev skiftet i byggeprocessen uden problemer.

Det bedste i det nye hus?

- Det er et svært spørgsmål, for vi er i det hele taget rigtig glade og tilfredse. Vi er dog virkelig glade for vores køkken/alrum, som vi synes er blevet meget dejligt. Det er gennemgående fra den ene side af huset til den anden. I den ene ende er selve køkkenet, og i den anden ende er en dejlig stor spiseplads, hvor der er plads til at spise på den ene halvdel, og til børnenes tegninger og puslespil på den anden. 

2K4A6351 1 (1)

Og der er flere dele af køkkenet, de er glade for.

I køkkenet er trappen op til første sal, og under den bor husets Golden Retriever på ægte Harry Potter manér. Derudover er der også plads til børnenes legekøkken, en alkove med tv samt et lille, men effektivt depotrum, som de bruger til bl.a. affaldssortering, vin- og spiritus og ble-lager. Alt i alt et køkken der rummer det hele.

2K4A6370 1

Familiens bedste råd

  1. Hav is i maven. Der vil i alle byggeprojekter opstå et eller andet i større eller mindre grad, som der skal tages stilling til. Det sker uanset, hvad du bygger, og hvem du bygger med.
  2. Tænk opbevaringsplads ind - man kan ikke få for meget. Tænk fremad; hvor skal dit juletræ stå, kan din barnevogn nemt komme ind i bryggerset, hvor skal dit vasketøj hænge til tørre – ingen gider have et stativ stående i en fin ny stue.
  3. Og klassikeren; besøg udstillingshuse for at fornemme størrelsen på de forskellige rum. På papiret lyder 200 m² måske ikke særlig stort, men i virkeligheden, og med den rette indretning, kan det føles meget større.
1

Med hjælp fra eurodan-huse har Louise og Mads fået deres ønsker opfyldt og er kommet i mål med deres plantegning. Deres drømmehus er et 1½ plans hus på 200 m2. I kan følge med i Louise og Mads’ nybyggerliv på deres Instagram profil: @Toftegaard2020.

Går du også med drømmen om at bygge nyt? Så kan du starte din rejse ved enten at bestille vores katalog eller tage en snak med en byggerådgiver fra din lokale afdeling. Vi står klar til at hjælpe dig i gang med drømmen om et nyt personligt hjem.

Mød flere nybyggere

Britta og Kristian har bygget drømmehuset

De boede i et gammelt bindingsværkshus, og da det ikke gav mening at renovere, rev de det ned og byggede nyt på grunden.

Læs hele historien

Maia og Jesper skiftede 70'er villaen ud med nybyg

Med tiden var familien vokset ud af boligen, og parret besluttede derfor at bygge et nyt vedligeholdelsesfrit hjem.

Læs hele historien

Stine og Thomas byggede endnu et eurodan-hus

Ønsket om en anden placering fik parret til at bygge igen, og der var ingen tvivl om hvem der skulle stå for byggeriet.

Læs hele historien