3 (1)

Hvem er familien Napier-Laursen?

I Svendborg på Fyn bor familien Napier-Laursen; en sammenbragt familie med tilsammen fem børn. Mor Britta har boet i Svendborg det meste af sit liv og far Kristian flyttede i 1987 fra Roskilde til Sydfyn. I det nybyggede, sammenbragte hjem bor i dag Britta, Kristian, Vanilla og hunden Alba.

Renovere eller bygge nyt?

Familien Napier-Laursen stod med et gammelt hus, som var i en forfatning, hvor det ikke gav mening at energioptimere eller modernisere det ift. at bygge nyt. Derfor var valget egentlig ikke så svært.

- Et af vores store ønsker var at bo i et energivenligt hus, hvilket også er grunden til, at vi har valgt at få solceller og luft-til-vand varmepumpe. 

De rev deres gamle bindingsværkshus ned og byggede et nyt på grunden. Grunden er en perle, der ligger i Christiansminde med udsigt over Svendborg Sund og med skoven lige i baghaven, og den perle ville de ikke væk fra.

Image00051

Drømmehjemmet med plads til børn, kærester og børnebørn

- Vi har fået lige nøjagtig det hus, vi drømte om.

Familiens hus har et dejligt, stort køkken/alrum på 35 m² og en tilhørende stue på 30 m². Loftet er udformet med kuvertfald og loft-til-kip i de to gavle, hvilket giver en smuk loftkonstruktion. På det højeste er der over 4 meter til loftet, hvilket giver meget luft i rummet og de store dørpartier med trekantsvinduer og sprosser sørger for masser af naturligt lys.

Ikke nok med et smukt hus, så har familie også en fantastisk udsigt ud over Svendborg Sund og skoven i baghaven.

- Vi kan svinge håndklædet om nakken og stå i strandkanten på 3 min.

Image00115

Huset er delt op med separat børne- og forældreafdeling. I voksenafdelingen er der soveværelse, masser af opbevaring, walk-in closet og eget badeværelse – "det er fantastisk med sin 'egen voksen zone' i huset".

I 'børneafdelingen' var der også behov for god plads. Der skulle være plads til familiens børn, når de kommer hjem med svigerbørn og indtil videre ét barnebarn. Der skulle også være et teenagerværelse, et gæsteværelse med dobbeltseng, et kontor med skrivebord, et ekstra badeværelse og en lang væg med tre meter skabe til en masse opbevaring.

Familien har kombineret entré og bryggers, og dertil prioriteret en bred gang. Det betyder nemlig, at lyset og udsigten fra køkken/alrum kan ses så snart, man kommer ind i gangen – det giver en flot helhed for huset.

Huset er 172 m² – en god størrelse til en familie med børn. Udover det er der en dobbelt carport med redskabsrum. Carporten er bygget på gavlen, så der er direkte adgang til huset.

Udvendigt er huset pudset hvidt og har sort tegltag – så det passer til de øvrige huse i området. Det er gjort, for at ramme det unikke område, de bor i. Blandt andet er der pilastre på alle 6 hjørner af huset.

Image00068

Byggeforløbet og samarbejde med byggerådgiveren

Ved første møde med deres byggerådgiver i Odense, mødte Britta og Kristian op med deres egne personlige skitsetegninger. Efter flere møder blev der rettet til hist og her i samråd med rådgiveren.

- Deres viden om bygningsreglementer, inspiration fra udstillingshusene, gode idéer fra vores byggerådgiver og ikke mindst vores forøgede viden om egne ønsker og behov har alt sammen spillet en stor rolle gennem hele vores byggeforløb.

Britta og Kristian undersøgte selv mange dele af processen. De tog fx til Rødovre og besøgte Velfacs udstilling af vinduer og døre, da de ønskede at se et større udvalg. Den tur gjorde dem helt sikre på deres valg med sprosser i 8 fag, som passer i stilen i området.

Svane Køkkenet blev også besøgt flere gange. De gav sig selv tiden til at mærke efter hvad der var rigtigt. Nogle venner havde lige været i gang med samme proces, så herfra lånte de en el-tegning, så de kunne forberede sig til el-mødet. Familien har også besøgt mange udstillingshuse i forskellige dele af landet, for at blive inspireret og se forskellige løsninger.

- Vi er også heldige at have venner, der har bygget nyt, så vi har fået gode input fra dem. Vi har undersøgt alt vi kunne, for at vælge rigtigt. Vi har indtil nu kun erfaret, at alt er, som vi ønskede os.

Drømmehus sad ikke i skabet i første hug. Flere gange sad de med en følelse af, at nu var den der - og så kom der alligevel nye input, tanker og ideer. I det hele taget skulle familien vænne sig til at være i byggeprocessen. Det er en stor beslutning, og det var vigtigt for dem at få alt belyst.

- Vi havde mange gode dialoger med vores byggerådgiver, som hjalp os med at belyse fordele, ulemper og konsekvenser ved vores valg, samt hvad vi skulle prioritere. 

Da familien boede tæt på grunden, har de fulgt byggeriet tæt, og været på byggepladsen næsten hver dag. Det var både godt og skidt, for hvis en håndværker pludselig ikke var der selvom, det var det de havde fået at vide, skabte det tvivl.

- Heldigvis har vi haft en fantastisk byggeleder, som vi har haft telefonmøde med hver fredag i hele byggeperioden. Han har været god til at informere os undervejs, så vi kunne bevare roen og føle os trygge.

Familien fik også en oplevelse unger byggeriet som de ikke havde regnet med, og som måske kan være nyttig for kommende nybyggere at være opmærksomme på. Det var den gene de oplevede at byggeriet gav de kommende naboer. I den første tid var gravemaskinen fx i gang fra tidlig morgen til sent på dagen. Når man bygger et hus, vil der være larm og maskiner, der skal frem og tilbage fra pladsen, derfor forsøgte Britta og kristian at snakke med naboerne løbende og informerede dem om, hvornår de forskellige ting skulle ske.

Med deres jævnlige visit på byggepladsen, gav det også mening for familien at forkæle deres håndværkere lidt.

- Vi lavede en håndværkerkasse, som vi løbende fyldte op med sodavand, juice, vand, kage, chokolade, kiks osv, da vi gerne ville give håndværkerne et godt arbejdssted.

Det vi sætter mest pris på I vores nye hjem

Vi er vildt glade for vores valg om at bygge til kip (25 grader) i køkken/alrum og stue. Vi har bevidst valgt at bruge en del kvadratmeter på køkken/alrum og stue, så vi kan være mange, når familien er samlet. Gulv til loft vinduer og døre over alt er også et valg, vi er glade for - det giver os så meget naturligt lys og husets flotte palæ look, som passer godt til området, vi bor i.

Image00261

Vores bedste råd til fremtidige nybyggere

Med hjælp fra eurodan-huses tegnestue har Britta og Kristian fået deres ønsker opfyldt og er kommet i mål med deres plantegning. Deres drømmehus var et vinkelhus på 172 m2 med en dobbelt carport og lækre detaljer.

Familien kom også med en afsluttende kommentar: "Vi er utroligt glade for vores nye hjem."

Går du også med drømmen om at bygge nyt? Så kan du starte din rejse ved at bestille vores katalog eller tage en snak med en byggerådgiver fra din lokale afdeling – vi står klar til at hjælpe dig i gang med drømmen om et nyt, energivenligt hus.

Mød flere nybyggere

Maia og Jesper skiftede 70'er villaen ud med nybyg

Med tiden var familien vokset ud af boligen, og parret besluttede derfor at bygge et nyt vedligeholdelsesfrit hjem.

Læs hele historien

Stine og Thomas byggede endnu et eurodan-hus

Ønsket om en anden placering fik parret til at bygge igen, og der var ingen tvivl om, hvem der skulle stå for byggeriet.

Læs hele historien

Louise og Mads byggede et nyt stuehus til slægtsgården

I fem generationer har Mads' familie boet på Toftegaard, og nu var det tid til at skifte det 200 år gamle stuehus ud med et nyt.

Læs hele historien

Drømmer du også om nyt hus?

Bestil vores lækre katalog, og få det leveret lige til døren. Det er gratis og helt uforpligtende!

Ved afsendelse af denne formular, tillader jeg hermed at eurodan-huse må kontakte mig og sende relevant information pr. e-mail. Jeg accepterer samtidig eurodan-huses privatlivspolitik, samt cookiepolitik.
Kan til enhver tid tilbagekaldes