Hvad er et lavenergihus?
Drømmer du om at bygge nyt hus, er det altid en god ide at overveje et lavenergihus. Med et lavenergi hus gør du nemlig ikke blot din fremtidige pengepung en tjeneste. Du tager også energivenligt valg og sikrer blandt andet, at huset er bygget med tæt isolering, ventilation og varmegenvinding. Det er en smule dyrere at bygge dit hus med en mere energivenlig profil, men det betaler sig i sidste ende, hvor du kan spare mange penge på energiregningen. Med andre ord betaler lavenergi sig selv.
Vidste du at - det er ganske uforpligtende at mødes med os
Bliv mere inspireret i vores store katalog
Når du bygger et nyt lavenergihus, vil der være enormt store krav til byggeriets energiramme. Altså husets samlede behov for energi til opvarmning, ventilation, køling og varmt brugsvand. Der er opsat følgende tre krav for, at et hus er lavenergi:
- Huset bruger ikke mere end 27 kWh per år.
- Huset har ekstra isolering, som sikrer at det bedre kan holde på varmen
- Huset er bygget tættere end normale huse, hvilket sikrer, at varmen bliver godt udnyttet.
Hvis du vælger at bygge et eurodan-hus, vil du bygge med omtanke både for din økonomi og for miljøet. Et eurodan-lavenergi-typehus lever nemlig som standard op til de opsatte krav for lavenergihuse med hensyn til isolering og tæthedsgrad.
Hvorfor bygge et lavenergihus?
Når du drømmer om at bygge dit eget hus, er det vigtigt, at du tænker på jeres nuværende ønsker og behov. Men også de fremtidige. Når du vælger at bygge et lavenergihus med eurodan-huse, tager du et valg, der beriger din fremtidige pengepung, og ikke mindst miljøet.
Et lavenergihus er bygget og isoleret på effektiv vis med henblik på, at du kan opnå store besparelser på din energiregning, blandt andet som følge af, at den tætte isolering vil mindske behovet for at varme huset op. Generelt siges det at for hver enkelte grad, du har mulighed for at sænke temperaturen i jeres hus, sparer du 5-10 procent på din varmeregning. Med besparelserne på energiregningen vil du altså langsomt, men sikkert balancere det økonomiske regnestykke, så du i sidste ende sparer penge på at investere i at bygge energivenligt. Dertil kommer de stigende afgifter og energipriser, som i sidste ende vil spare jer for endnu flere penge.
Bliv mere inspireret i vores store katalog
Byg lavenergihus med energirigtige materialer
Ved husbyggeri med lavenergi i fokus, er der en del faktorer, der er væsentlige at være opmærksom på. Først og fremmest skal huset bygges med energirigtige materialer, som sikrer at huset opfylder det aktuelle bygningsreglement. Her er der to forskellige energiklasser. Det ene er BR18-huset, som er et typehus, der lever op til de gældende lovkrav om energiforbrug. Den anden energiklasse er BR18 lavenergiklasse, som har et energiforbrug, der er omkring 20% lavere end et almindeligt BR18 byggeri.
Når du bygger et lavenergihus med eurodan-huse, kan du være sikker på, at huset bygges med materialer af høj kvalitet. Vi lægger stor vigtighed i at mindske energiforbruget i dit fremtidige hus, og derfor har vi også altid fokus på at sikre, at husene er tætte. Det gør vi blandt andet ved en tryk- og tæthedsprøve fra et eksternt firma, som sikrer at vi opfylder de høje krav, vi stiller til os selv og til dit fremtidige hjem.
Det er dog ikke kun isolering af vægge og mure, som bærer de højeste standarder. Et lavenergi eurodan-hus vil altid have super isolerede 3-lags lavenergivinduer, som sikrer en særlig høj isoleringsevne, eliminering af kuldenedfald, og dermed en høj indekomfort.
De høje standarder, vi sætter, når vi bygger et lavenergihus, er ikke blot gældende ved almindelige 1-plans parcelhuse. Du kan måske overveje et lavenergihus i 1 ½ plan.
Varmeformer i lavenergihuse
Ud over energirigtige byggematerialer og tæt isolering, er det også en væsentlig faktor for et lavenergihus, at der anvendes en grøn opvarmningsform. De tilgængelige opvarmningsformer kan variere alt efter hvor, du vælger at bygge din lavenergi typehus. Det kan som udgangspunkt være de tre opvarmningsformer; fjernvarme, naturgas og varmepumpe.
Fjernvarme er en stabil energi-form til en lav pris, men kan dog ikke alene kategoriseres som en lavenergi energikilde med mindre, den suppleres med grøn energi som eksempelvis solceller. Naturgas er en anden både billig og effektiv energiform, som dog også skal suppleres med en grøn energiform for at være lavenergi. Den sidste opvarmningsform er en varmepumpe. Varmepumpen er den mest anbefalelsesværdige energikilde, når du bygger et lavenergihus. Varmepumpen kan nemlig optimere og udnytte energi maksimalt, og derfor kan den i sig selv kategoriseres som værende lavenergi, uden behov for supplerende grøn energi.