Rødt murstenshus med sort tag og stor åben have

Drømmeboligen gav frihed

Da Mette og Michael i 2015 satte deres hus i Hjørring til salg, var planen oprindelig at finde et ældre parcelhus eller villa tættere på deres arbejdsplads i Frederikshavn. Men et besøg hos eurodan-huse åbnede pludselig op for nye muligheder. Og mere frihed.

Vidste du at - det er ganske uforpligtende at mødes med os

Vi holder dig i hånden igennem hele dit byggeforløb

Drømmen var en bolig tæt på strand, natur og arbejde. Og det unge par midt i 30’erne havde allerede kigget på en stribe parcelhuse fra 70’erne og 80’erne med henblik på istandsættelse. Men planen blev pludselig ændret fra den ene dag til den anden.

- Det lå bestemt ikke i kortene, at vi skulle købe grund og opføre et helt nyt hus. Vi havde slet ikke forestillet os, at det kunne hænge sammen økonomisk på den lange bane, men de meget detaljerede beregninger fra eurodan-huse gav os præcis det overblik, vi havde brug for. Og ro i maven, fortæller Michael Lund.

Det energivenlige hus fra eurodan-huse gav markante besparelse på især varmebudgettet i forhold til den ældre istandsatte villa i Hjørring. Og de beregninger var med til at give det unge par mod på nybyggeri.

 

Frihed til det meste

Det nye hus fra eurodan-huse har givet parret større frihed og livskvalitet på flere fronter. Dels har den korte afstand til arbejde givet dem samlet 1½ time mere fritid sammen hver dag, men den største gevinst ved nybyggeriet er faktisk først gået op for Mette og Michael, efter de er flyttet ind.

- I de sidste mange år har jeg gået næsten dagligt og renoveret på boligen i Hjørring, da vi flytter ind i huset i Frederikshavn åbner der sig pludselig en frihed, vi slet ikke havde drømt om. Alt er jo splinternyt i huset, så vi har både aftener og weekender fri til at gøre lige præcis det, vi har lyst til. Det har givet plads til så meget spontanitet og sociale oplevelser med venner og familie, beretter Michael.

Huset, der er et vinkelhus på 156 m², er udnyttet til sidste kvadratmeter og med tre rummelige værelser, giver det også det unge par mulighed for at åbne op for et helt nyt kapitel.

En nem byggeproces

Spørger man ind til selve byggeprocessen, er der ingen tvivl at spore. Den er forløbet smidigt og fleksibelt hele vejen igennem.

- Når man kommer fra et hus, man selv har istandsat og formet gennem årene, ved man godt, hvad der fungerer i det daglige. Derfor var vi faktisk enige om indretningen fra start af, jeg tror kun, vi rettede i byggetegningerne en enkelt gang. Vi har været fælles om projektet fra start til slut og står i dag med vores helt egen drømmebolig. Vi mangler egentlig kun at plante hæk rundt om parcellen, det kan næsten ikke være nemmere, slutter Michael.

Find mere inspiration i vores katalog

Bestil vores lækre katalog, og få det leveret lige til døren. Det er gratis og helt uforpligtende!

Du skal indtaste både dit for- og efternavn
Din e-mailadresse skal være gyldig
Du skal indtaste både vejnavn og husnummer
Du skal udfylde både postnummer og by
Dit telefonnummer skal være 8 cifre
Vi vil gerne vide om du går med byggetanker