Gult hus med gråt tag

Tryghed hele vejen fra nedrivning til opførelse

Da Ditte og John Shilemay fra Vanløse begyndte at kigge efter en større bolig, var de fast besluttede på ikke at bygge nyt. Udsigten til en vedligeholdelsesfri bolig de næste mange år fik alligevel vægten til at tippe.

 

Bliv mere inspireret i vores store katalog

Vidste du at - det er ganske uforpligtende at mødes med os

I foråret 2015 indledte parret jagten på drømmeboligen, og det meste af tiden gik med at kigge på ældre parcel- og rækkehuse. Der manglede bare altid lige et ekstra værelse, eller så var placeringen af huset forkert. Et vennepar foreslog derfor, at Ditte og John skulle bygge nyt, og da drømmegrunden pludselig dukkede op, sprang de til. Der skulle dog lige flyttes både et hus og en have først.

"At bygge nyt er en både svær og lang beslutning. Og når man som Ditte og jeg ikke har særlig meget forstand på håndværk, bliver man nemt usikker omkring processen. Husk på at vi både skulle rive en bolig ned først og tømme have for træer, buske og beplantning. Men der må jeg bare sige, at vi fra dag ét har følt os trygge. Vi er blevet holdt i hånden igennem hele processen, og i flere tilfælde har rådgiverne fra eurodan-huse taget dialogen med myndighederne for os, endda selvom de var på ferie", fortæller John Shilemay.

I selve byggeforløbet opstod der problemer med byggeprocenten pga. gamle klausuler på grunden, og da efterårsferien var på sit højeste, opstod der ligeledes et par uventede udfordringer. I begge tilfælde blev tingene løst i løbet af en dags tid. Til stor glæde for byggeherrerne.

 

Ro – og plads til leg

Ditte og John kom oprindeligt fra en lejlighed i Vanløse i to plan, men da den blev solgt, hurtigere end der kom dug for solen, valgte de at slå sig midlertidigt ned i en lejebolig. Fælles for de to boliger var dog både mangel på plads og en stor portion uro og larm i hverdagen.

"Vi er begge meget følsomme overfor lyde, og har savnet ro i hverdagen, og det har vi i den grad fået. Vi nyder hvert et sekund i vores 163 m² store bolig, der både har givet plads til to badeværelser, en rummelig opholdsstue og et lyst køkken/alrum begge med udgang til solvendt terrasse. Sidst men ikke mindst har vi fået glæde af et walk-in-closet og plads til min nye hobby, guitarspil. Vi er ovenud tilfredse, det eneste, der mangler at blive udskiftet, er den oprindelige hæk fra det gamle hus. Det klarer vi såmænd nok", smiler John.

Ditte og John, der til dagligt arbejder med henholdsvis forsikring og IT, har valgt at konstruere huset i en form, så det også kan sælges til en familie med op til tre børn, hvis parret på et tidspunkt får lyst til at skifte boligen ud. Men indtil videre nyder de bare de mange rum, der udover guitarspil også fungerer som aflæggerrum, gamer-rum med playstation og gæsteværelser.

Find mere inspiration i vores katalog

Bestil vores lækre katalog, og få det leveret lige til døren. Det er gratis og helt uforpligtende!

Du skal indtaste både dit for- og efternavn
Din e-mailadresse skal være gyldig
Du skal indtaste både vejnavn og husnummer
Du skal udfylde både postnummer og by
Dit telefonnummer skal være 8 cifre
Vi vil gerne vide om du går med byggetanker