brunt hus på lille forhøjning med sort tag

De rev et hus ned og byggede drømmeboligen

For Karen-Marie og Henrik Skibsted var det drømmen om at bygge selv og ønsket om den helt rigtige beliggenhed, der ledte dem i gang med deres byggeproces.

 

Bliv mere inspireret i vores store katalog

Vidste du at - det er ganske uforpligtende at mødes med os

Løsningen blev et hus købt på tvangsauktion og en nedrivning, som de selv valgte at stå for, inden eurodan-huse for alvor fik sat skub i boligprojektet.

Forløb

Vi er tilbage i 2012. Karen-Marie og Henrik Skibsted træffer en beslutning om at sætte deres hus til salg. Kun 32 dage senere er huset solgt, og drømmebyggeprojektet kan for alvor tage fart. Parret, der har et brændende ønske om at blive boende i byen, køber et hus på tvangsauktion, for her er den helt rigtige beliggenhed. Huset rives hurtigt ned, og affaldet bortskaffes, mens garagen får lov at blive stående.

 

"Vi var afsindigt heldige med at få solgt vores hus på så kort tid, og det gav os helt sikkert mere gejst til at få revet det andet hus ned. Vi stod selv for det hele lige fra nedrivning til arrangering af bortskaffelse, og det er altså lidt af en mundfuld, " fortæller Henrik Skibsted.

Et kanon salgsforløb

Til at starte med tager parret kontakt til flere udbydere, men efter et par møder og et besøg i udstillingshuset i Haderslev er der ingen tvivl, eurodan-huse er de rette for Karen-Marie og Henrik. "Vi valgte at bygge med eurodan-huse, fordi vi fra start blev mødt af en konsulent, der bare lyttede til vores behov og til vores økonomi. Vi havde selvfølgelig selv en masse forestillinger om, hvad vi gerne ville have. Men da dialogen først var i gang, og vi fik lagt konsulentens forslag sammen med vores, sad vi hurtigt med den perfekte løsning. Det er blevet bedre, end vi nogensinde havde turdet drømme om," fortæller Henrik.

Parret, der har to teenagebørn, har fra start haft et ønske om at bygge et hus, der er stort nok til dem alle fire, uden at det bliver for stort, når ungerne flyver fra reden. Så meget plads havde de dog ikke under byggeriet, hvor de boede i to skurvogne på pladsen. "Det, at vi boede i to skurvogne på 60 m², var ikke meget anderledes, end da vi boede i lejlighed inde i byen. Børnene havde hver deres værelse, og vi kunne spise udendørs næsten hele sommeren. Et stort plus var, at vi samtidig havde mulighed for at følge byggeforløbet på nært hold, og når vi var i tvivl om noget, stod vores tilsynsførende her med det samme," fortæller Henrik.

Det perfekte hus

Familiens hus, der er opført i brune mursten og med valmtag, er installeret med vinduer i antracitgrå og en speciel brunlig mørtel, der fuldender looket udefra. Indenfor er de 150 m² indrettet med et lækkert soveværelse, to lyse børneværelser, to badeværelser og et stort køkken/alrum med højt til loftet. Huset rummer desuden et bryggers og et praktisk viktualierum, som familien er svært tilfredse med. Henrik fortæller: "Til at starte med havde vi slet ikke tænkt på at bygge et viktualierum, det var konsulenten, der kom med det forslag. Det er vi rigtig glade for, og nu kan vi slet ikke forestille os et hus uden."

Mindre end syv måneder efter kontrakten er underskrevet, står familien med nøglen til deres nye hus. Det perfekte hus, som Karen-Marie og Henrik Skibsted selv beskriver det.

 

Find mere inspiration i vores katalog

Bestil vores lækre katalog, og få det leveret lige til døren. Det er gratis og helt uforpligtende!

Du skal indtaste både dit for- og efternavn
Din e-mailadresse skal være gyldig
Du skal indtaste både vejnavn og husnummer
Du skal udfylde både postnummer og by
Dit telefonnummer skal være 8 cifre
Vi vil gerne vide om du går med byggetanker