3 (1)

Hvem er familien Napier-Laursen?

I Svendborg på Fyn bor familien Napier-Laursen; en sammenbragt familie med tilsammen fem børn. Mor Britta har boet i Svendborg det meste af sit liv og far Kristian flyttede i 1987 fra Roskilde til Sydfyn. I det nybyggede, sammenbragte hjem bor i dag Britta, Kristian, Vanilla og hunden Alba.

Skal vi renovere eller bygge nyt?

Vi valgte at rive vores gamle bindingsværkshus ned og bygge nyt på vores grund. Vores grund er en perle, der ligger i Christiansminde med udsigt over Svendborg Sund og med skoven lige i baghaven, så den perle ville vi ikke væk fra. Derudover bor vi dejligt tæt på centrum. Vores gamle hus var i en forfatning, hvor det ikke gav mening at energioptimere eller modernisere det ift. at bygge nyt. Et af vores store ønsker var nemlig at bo i et energivenligt hus, hvilket også er grunden til, at vi har valgt at få solceller og vand til luft pumpe. 

MG 4657 Dæmpet

Vores drømmehjem med plads til børn, kærester og børnebørn

Vi har fået lige nøjagtig det hus, vi drømte om.
Huset har et dejligt, stort køkken alrum på 35 m2 og en tilhørende stue på 30 m2, der er bygget på som en L-form. Loftet er udformet med kuvertfald og loft-til-kip i de to gavle, som giver en utrolig smuk loftkonstruktion. På det højeste er der over 4 meter til loft, hvilket giver meget luft i rummet og vores store dørpartier med trekantsvinduer og sprosser sørger for masser af naturligt dagslys.

Vi har en smuk udsigt ud over Svendborg Sund og skoven i baghaven. Vi kan svinge håndklædet om nakken og stå i strandkanten på 3 min.

Væltet børnecykel på terrasse nærbillede

Vi har en voksen afdeling med soveværelse, hvor der er masser af opbevaring, der er walk-in closet samt eget badeværelse – det er fantastisk med sin ”egen voksen zone” i huset.

Vi har de rum, vi har brug for, så der er plads til vores børn, når de kommer hjem med svigerbørn og indtil videre ét barnebarn. Vi har et gæsteværelse med dobbeltseng, et kontor med skrivebord og en lang væg med 3 meter skabe til en masse opbevaring, et teenagerværelse samt et ekstra badeværelse.

Vi har valgt at kombinere entre og bryggers og dertil prioriteret en bred gang. Det betyder nemlig, at lyset og udsigten fra køkken/alrum kan ses så snart, du står i gangen – det giver en flot helhed for huset.

Huset er 172 m2 – en god størrelse til en familie med børn, og så har vi en dobbelt carport med redskabsrum. Carporten er bygget på gavlen, så vi kan gå direkte ind i huset.

Udvendigt er huset pudset hvidt og har sort tegltag – så det passer til de øvrige huse i området. Vi har gjort hvad vi kunne, for at ramme det unikke område, vi bor i, blandt andet har vi pilaster på alle 6 hjørner af huset. 

2 (1)

Byggeforløbet og samarbejde med byggerådgiveren

Vi traf eurodan første gang i Odense og mødte op med vores egne personlige skitsetegninger – efter flere møder blev der rettet til hist og her i samråd med eurodan-huse. Deres viden om bygningsreglementer, inspiration fra udstillingshusene, gode idéer fra vores byggerådgiver og ikke mindst vores forøgede viden om egne ønsker og behov har alt sammen spillet en stor rolle igennem hele vores byggeforløb.

Vi har selv undersøgt mange ting i processen: Vi valgte at tage til Rødovre og besøge Velfacs udstilling af vinduer og døre, da vi ønskede at se et større udvalg. Den tur gjorde, at vi blev helt sikre på vores valg med sprosser i 8 fag, som passer i stilen i området.

Svane Køkkenet blev besøgt flere gange for at få en ide om, hvad vi ønskede os – og vi gav os selv tiden til at gå og tænke tanker og mærke efter hvad der var rigtigt for os. Vi lånte en el-tegning fra nogle venner, der lige havde været i gang med samme proces, så vi kunne forberede os til el-mødet. Vi har besøgt mange udstillingshuse i forskellige dele af landet, for at blive inspireret og se forskellige løsninger. Derudover er vi heldige at have venner, der har bygget nyt og fået gode input fra dem – så vi har undersøgt alt, hvad vi kunne for at forsøge at vælge rigtigt. Vi har indtil nu kun erfaret, at alt er, som vi ønskede os.

Der er tegnet mange udkast på vores drømmehus, før vi landede på det, der føltes helt rigtigt i maven. Vi sad tit med en følelse af, at nu er den der…. Og så kom der alligevel lige nogle nye input, tanker og ideer. Generelt skulle vi vænne os til at være i denne proces, og da det er så stor en beslutning, så er det vigtigt at få alt belyst – det er i hvert fald vores erfaring. Vi havde mange gode dialoger med vores byggerådgiver, som hjalp os med at belyse fordele, ulemper og konsekvenser ved vores valg, samt hvad vi skulle prioritere. 

Vi har haft muligheden for at følge forløbet tæt, da vi boede tæt på vores grund. Det har betydet, at vi stort set har været på grunden hver eneste dag. Det har været vigtigt for os, men har nogle gange også ledt til frustrationer, når håndværkerne ikke kom som aftalt. Heldigvis har vi haft en fantastisk byggeleder, som vi har haft telefonmøde med hver fredag i hele byggeperioden. Han har været god til at informere os undervejs, så vi kunne bevare roen og føle os trygge.

En ting vi ikke havde forestillet os, var den gene vi oplevede byggeriet, gav vores naboer. I den første tid gravemaskinen i gang fra tidlig morgen til sent på dagen i vinterperioden. Når man bygger et hus, vil der være larm og maskiner, der skal frem og tilbage fra pladsen – vi prøvede dog at snakke med naboerne løbende og informerede dem om, hvornår de forskellige ting skulle ske.

Vi lavede en håndværkerkasse, som vi løbende fyldte op med sodavand, juice, vand, kage, chokolade, kiks mm., da vi gerne ville give håndværkerne et godt arbejdssted.

Vi er utrolig glade for vores nye hjem.

Det vi sætter mest pris på I vores nye hjem

Vi er vildt glade for vores valg om at bygge til kip (25 grader) i køkken/alrum og stue. Vi har bevidst valgt at bruge en del kvadratmeter på køkken/alrum og stue, så vi kan være mange, når familien er samlet. Gulv til loft vinduer og døre over alt er også et valg, vi er glade for - det giver os så meget naturligt lys og husets flotte palæ look, som passer godt til området, vi bor i.

1

Vores bedste råd til fremtidige nybyggere

Med hjælp fra eurodan-huses tegnestue har Britta og Kristian fået deres ønsker opfyldt og er kommet i mål med deres plantegning. Deres drømmehus var et vinkelhus på 172 m2 med en dobbelt carport og lækre detaljer.

Går du også med drømmen om at bygge nyt? Så kan du starte din rejse ved enten at bestille vores katalog her eller tage en snak med en byggerådgiver fra din lokale afdeling – vi står klar til at hjælpe dig i gang med drømmen om et nyt, energivenligt hus.

Drømmer du også om nyt hus?

Bestil vores lækre katalog, og få det leveret lige til døren. Det er gratis og helt uforpligtende!

Jeg accepterer eurodan-huses privatlivspolitik, og ønsker at modtage relevant information fra eurodan-huse