Vinkelhus i gråt med fliseterrasse

Funkishuset

Har du modet til at skille dig ud med en byggestil, der hylder enkelhed og funktionalitet? En stil renset for overflødig pynt og elementer, der ikke har en klar funktion? Så er funkis-arkitekturens flotte, stringente linjer måske noget for dig.

Vi opfører mange funkisvillaer i disse år. Den minimalistiske elegance tiltaler mange, for selvom udgangspunktet er funktion og anvendelse, er det alligevel den konsekvente formgivning, æstetikken, der gør forskellen.

Et dejligt hus der passer til din familie

Til salg skilt på græs

Hvad karakteriserer en funkisvilla?

Ordet funkis kommer af “funktionalisme”, der opstod som arktitektonisk retning i mellemkrigstiden. Bevægelsens bannerførere ønskede at gøre op med den ornamenterede, symmetriske arkitektur, der havde været dominerende i årtierne indtil da. 

Funkis-arkitekterne ville i stedet lade anvendelsen af husene være bestemmende for, hvordan de skulle se ud og indrettes. Det betød, at al udsmykning blev fjernet, og at vinduerne blev placeret der, hvor der var behov for lys inde i huset – og ikke der, hvor hensynet til den ydre symmetri dikterede det.

Find byggegrunden til dit funkishus

Bliv mere inspireret i vores store katalog

Funkishusets danske historie 

Arne Jacobsen var blandt de arkitekter, der gjorde funkisvillaen populær i Danmark. Stilen blev udbredt i 1930’erne og 1940’erne, og blandt Jacobsens værker fra den tid står Bellevue Teatret og Århus Rådhus i dag som milepæle i dansk arkitekturhistorie.

I årtierne derefter svandt funkisvillaens popularitet, delvist på grund af, at det flade tag fik et dårligt ry. Især i 1970’erne blev der bygget mange huse med flade tage i dårlig kvalitet, og det satte ufortjent funkisvillaen i en dårligt lys.

Byggestandarden er nu blevet så meget højere, at alle problemer med taget er væk, og derfor ser vi i disse år nybyg af funkishuse i stor stil.

 

 

Basilikum nærbillede

BESTIL KATALOGET - DIREKTE TIL DIN POSTKASSE

Bestil vores lækre katalog, og få det leveret lige til døren. Det er gratis og helt uforpligtende!

Ved afsendelse af denne formular, tillader jeg hermed at eurodan-huse må kontakte mig og sende relevant information pr. e-mail. Jeg accepterer samtidig eurodan-huses privatlivspolitik, samt cookiepolitik.
Kan til enhver tid tilbagekaldes